ÉPÜLETEK MŰSZAKI FELMÉRÉSE

A dróntechnológia kínálta lehetőségek egyaránt alkalmazhatók új építés, valamint épület felújítási projektek esetén.

Új építés esetén már az előkészítés stádiumában, a területfelmérés és a földmunkák tervezése, illetve az egyes építési fázisok nyomon követése és dokumentálása során kiválóan kihasználhatók a drónok kínálta lehetőségek.

Épületfelújítás esetén a drónok alkalmazása nemcsak meggyorsítja és egyszerűsíti az épület állagának pontos megállapítását, hanem biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszi a feladat végrehajtását. Például nem szükséges egyes építési hibák feltárása érdekében állványzat építése, ugyanakkor a drón képes a nehezen hozzáférhető épületrészek vizsgálatát is segíteni.

A drónokkal készített felvételek felhasználhatók az ingatlan értékesítéséhez kapcsolódó marketingtevékenységhez.

dron-epitoipar
  • Homlokzat és tetőszerkezet felmérése, a helymeghatározásnak köszönhetően tökéletes adatrögzítés és visszakereshetőség. IMU (Intertial Measurement Unit) egységek alkalmazásával még pontosabbá tehető a mérés.
  • Épületek digitalizálása, részletgazdag, méretarányos és a későbbiekben visszakereshető felvételek készítése akár a nehezen hozzáférhető, vagy takarásban lévő épületrészekről, illetve a csatlakozó épületekről.
  • Rövidebb felmérési idő, azonnal feldolgozható és hasznosítható eredmények, a munkaerő hatékonyabb foglalkoztatása és a munkafolyamatok költséghatékonyabbá tétele érdekében.
  • Balesetmegelőzés, épület állagmegóvása, károk felmérése, pl. repedések, tetőszerkezet hibáinak ellenőrzése

SZKENNELNI, MÉRNI, MODELLEZNI – BIM ALKALMAZÁS

A professzionális építőipari felhasználásra ajánlott drónjaink a feladattól függően egyaránt felszerelhetők

  • 5K képfelbontású kamerával
  • hőkamerával
  • lézerszkennerrel.

A dróntechnológia alkalmazásával nyert adatok 2D AutoCAD, 3D Revit modellezéshez egyaránt felhasználhatók, ami a szakemberek számára segítséget nyújthat BIM rendszerben történő dokumentáláshoz, városmodellezéshez és az épület benapozásának tervezéséhez.

dron-epitoipar2

AJÁNLOTT MEGOLDÁSAINK

DJI MATRICE 200 series
SPECIÁLIS MŰVELETEKHEZ

Multifunkcionális  légijármű, rugalmas és sokoldalú eszköz, hosszabb repülési idővel. Kompakt szállítókoffer a könnyű szállításhoz.

Az esőálló drón felfüggesztési pontjaira egyszerre akár két kamera is rögzíthető. 2 fő Pilóta + Operátor konfiguráció opció második távirányítóval.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

M210 drón – Zenmuse XT2 Hőkamera – Zenmuse Z3030x Optikai Zoom

M210
DJI MATRICE 600 Pro
KIMAGASLÓ TEHERBÍRÁS

A drón kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,  integrált szoftver és hardware, ideális professzionális légifotózáshoz és ipari alkalmazáshoz.

A3 Pro vezérlő rendszer, a Lightbridge 2 HD átviteli rendszer és intelligens akkumulátor kezelő rendszer

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

DJI Matrice 600 + feladat szerint kiválasztott Zenmuse kamera, vagy RONIN MX

dji-matrice-600-pro

ÍRJON NEKÜNK!

Bővebb információra lenne szüksége? Ajánlatot kérne? Írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot és segítenek megtalálni a feladathoz legoptimálisabb megoldást:

Név

E-mail cím

Tárgy

Üzenet