dron-utak-hidak-allapt-felmerese
KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZATOK

A modern városok folyamatos irányítást és rendszeres ellenőrzést igénylő, kiterjedt közlekedési infrastruktúrára támaszkodnak. Minden DJI drón támogatja a fotogrammetriai alkalmazások széles skáláját, lehetővé téve a felületi pontok pontos pozícióinak visszanyerését a DJI drónok által rögzített légifelvételekből. Ezek az információk gyorsan feldolgozhatók és egyedi szoftver segítségével centiméter pontos 2D ortomozaik térképek készítéséhez, valamint olyan 3D virtuális modellek létrehozásához használhatók. Mindez lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy hatékonyabban értékeljék a felvételeket. A rendelkezésre álló információk segíthetnek a torlódások csökkentésében és a baleseti gócpontok és forgalmi problémák megszüntetésében.

KÖZLEKEDÉSI ÉS VASÚTI HIDAK ÁLLAPOTA

A drónok egyaránt alkalmasak a nehezebben elérhető építmények időszakos vizsgálatának támogatására. A nagy felbontású felvételen, a hőkamerás ellenőrzések alkalmával a kisebb elváltozások, repedések is hamarabb észlelhetők, ezáltal segítve a szakemberek munkáját.

BÁNYÁSZAT

A nyersanyag-kitermeléssel foglalkozó vállalatokra napjainkban nagy nyomás nehezedik az alacsony nyersanyagárak és a szigorú környezetvédelmi szabályozás miatt.

A drónok által rögzített felvételek pontos információkkal láthatják el a szakembereket. A földi ellenőrzési pontokkal (GCP) végzett gyors felmérés lehetővé teszi <1 cm pontosságú adatgyűjtést. Az automatizált számítások és a felszín precíziós légi feltérképezése felbecsülhetetlen értékű adatokat szolgáltat a kitermelési lehetőségekről, valamint a kitermelés várható költségeiről például kőbányák esetén. A DJI szoftverfejlesztő csomagja lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy igények szerinti alkalmazásokat készítsenek, például az autonóm LiDAR vizsgálatot. Az ilyen alkalmazások nagymértékben növelik nemcsak a biztonságot, hanem jelentős költségmegtakarítást jelenthetnek a hagyományos módszerekhez viszonyítva.

dron-banya
dron-regeszet-felmeres
GEODÉZIAI FELMÉRÉSEK

A térinformatikus szakemberek DJI drónok segítségével gyors földrajzi adatgyűjtést végezhetnek. Valamennyi DJI drón geodizálja a GPS-információval rendelkező képeket, amelyek használhatók fotogrammetriával feldolgozható pont-felhők, ortomozaik és digitális terep modellek készítéséhez. Az dróntechnológia előtti időkben ez a tipusú feltérképezés csak repülőgépekkel volt elérhető. A feltérképezési technológia fejlődésével hozzáférhetővé vált az egyének és a szervezetek számára, hogy rögzítsék és dokumentálják a körülöttük lévő világ adatait.

A legnagyobb pontosságú adatokhoz javasoljuk földi ellenőrzési pontok (GCP) használatát az adatok rögzítése folyamán. Ezután a feldolgozás során felcímkézheti a GCP-ket, hogy centiméter pontossággal tudjon információkat feldolgozni. Az Inspire vagy Matrice drónok típusváltozatai professzionális feltérképező eszközök, melyek közül a feladat szerint választható ki az optimális megoldás. A Zenmuse kamerák számos lehetőséget kínálnak a felbontás és a súly tekintetében. Az M600 drón képes teljes körű kamerarendszerek széles skáláját hordozni, hogy megfeleljen az egyedi projektek igényeinek.

RÉGÉSZETI FELTÁRÁSOK

A drónok egyaránt felhasználhatók egy adott terület régészeti feltárásának előkészítéséhez, illetve a kutatás dokumentálásához.

AJÁNLOTT MEGOLDÁSAINK

DJI MATRICE 200 series
SPECIÁLIS MŰVELETEKHEZ

Egyszerre két kamera vagy szenzor rögzítésére alkalmas függesztési pontok.Nagy teljesítményű motorok stabil repülést biztosítanak erős szélben is, a drón különleges kialakítása biztosítja az időjárásálló képességét, így széleskörűen alkalmazható.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

M210 drón – Zenmuse XT2 Hőkamera – Zenmuse Z3030x Optikai Zoom

DJI-MATRICE-200-myaxtioncam
DJI PHANTOM 4 Pro(Obsidian)
kiváló képminőség

A DJI Phantom 4 Pro Obsidian speciális típusváltozat, amely kiváló képminőséget nyújtó optikai lencsével rendelkezik.

Kompakt kialakításának köszönhetően akár egy speciális hátizsákban is szállítható.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

DJI Phantom 4 Pro Obsidian drón

p4po

ÍRJON NEKÜNK!

Bővebb információra lenne szüksége? Ajánlatot kérne? Írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot és segítenek megtalálni a feladathoz legoptimálisabb megoldást:

Név

E-mail cím

Tárgy

Üzenet