NAPELEMEK, NAPELEM ERŐMŰVEK

Enterprise weblap slider DJI Matrice 200 naperomu

A DJI Zenmuse XT kamerával szerelt drónok számos előnyt kínálnak az épületekre szerelt napelemek ellenőrzését végző szakemberek, valamint napenergia-gazdaságok üzemeltetőinek.

A Zenmuse XT segítségével már korai stádiumban észlelhetők a napelempanelen előforduló hőmérsékleti rendellenességek. A termikus felvételek elemzését követően a problémás panelek cseréjével az energiatermelés az optimális szinten marad. DJI M100 drónhoz csatolva az XT-nek több mint 30 perc repülési ideje lesz, amely lehetővé teszi a nagy területek ellenőrzését egyetlen repülés alatt.

A 4K-os videofelvétellel biztosítja a kezdeti vizsgálatok elvégzéséhez szükséges képminőséget. A szakembereknek ezután csak a felderített problémás panelek vizsgálatára van szükségük, ezáltal jelentősen növelve hatékonyságukat és termelékenységüket.

SZÉLERŐMŰVEK

A szélturbinák egyedülálló kihívásokat jelentenek a karbantartó szakembereknek. A jelenlegi módszerek magukban foglalják a személyzet daruval történő felemelését olyan magasra, amely jelentős egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent. Ennek eredményeképpen minden ilyen vizsgálat a rendszer leállítását és aprólékos tervezést igényel, csökkentve az energia előállításának általános hatékonyságát.

A szélturbinák drónok által történő ellenőrzése jelentős előrelépést jelent a meglévő módszerekhez képest. A drón pontosan be tud repülni a turbina közvetlen közelébe, így a szakemberek biztonságos távolságból végezhetik el az ellenőrzést. A DJI Phantom 4 és a Matrice 100 fejlett szenzorai és ütközés elkerülő technológiái biztosítják, hogy hirtelen széllökés vagy irányítási hiba ne okozzon problémát.

A DJI Micro Four Thirds Zenmuse X5 sorozat nagy felbontású kamerái kompatibilis a DJI Inspire és a DJI Matrice 100 sorozattal. A repülése során készített 16 megapixeles fotók és 4K videók ideálisak, a repedések és egyéb strukturális elhasználódást jelző sérülések azonosítására, amelyek javításra szorulhatnak. Az összes adat és felvétel egy adathordozóra kerül, amely egyaránt elemezhető a helyszínen, illetve az irodában. Ezek az újítások lehetővé teszik az ellenőrző csoportok számára, hogy biztonságos körülmények között növeljék általános hatékonyságukat, csökkentve ezzel a létesítmény leállítását.

dron-szelturbina

OLAJ- ÉS GÁZVEZETÉKEK BIZTONSÁGA

Enterprise weblap slider DJI Matrice 200

A biztonság és a hatékonyság kiemelkedő fontosságú a modern energiafinomító létesítmények számára, és a vizsgálatok alapvető fontosságúak a biztonságos üzemeléshez. A hagyományos ellenőrzési módszerek mindig nagy kihívást jelentettek, mivel a létesítmények nagy kiterjedésű területen kerültek kialakításra és bejárásuk időigényes feladat. A drónok lehetővé teszik a legnagyobb kiterjedésű létesítmények gyors ellenőrzését a levegőből.

A DJI Phantom drónok típusváltozatati egyszerű, nagy magasságú létesítmény felmérést és extrém közelségű függőleges ellenőrzést biztosítanak. Igény szerint az ellenőrzés akár DJI Zenmuse XT hőképes érzékelővel, a FLIR-vel, a Zenmuse X5 kamerával és a nagy Micro Four Thirds szenzorral is elvégezhető, amelyek olyan nagy teljesítményű drónokra is szerelhetők, amelyek akár 30 percig is képesek leszállás nélkül repülni.

Bármely technológiát is alkalmazzák, ezek a rendszerek lehetővé teszik a karbantartást végzők számára, hogy gyorsan felismerjék a strukturális gyengeségeket, megvizsgálják a „forró pontokat”, azonosítsák a gázszivárgásokat és a többletinformációk birtokában gyorsan hozhassanak döntéseket és hatékonyabban végezhessék el a szükséges beavatkozásokat, javításokat.

ELEKTROMOS VEZETÉKHÁLÓZAT

A nagy távolságokon átívelő távvezetékek a modern villamosenergia-hálózatok keringési rendszerei. Karbantartásuk a földrajzi területi eloszlásuk, valamint magasságuk miatt jelentős kihívások elé állítják a szakembereket. A helikopteres ellenőrzés vagy a hagyományos módszerekkel szemben, drónok használatával ezek a hálózatok könnyebben és hatékonyabban ellenőrizhetők.

A DJI Zenmuse X5 Micro Four Thirds kamerával felszerelt drónnal ellátott ellenőrző csapatok képesek a helyszínre érkezést követően szinte azonnal elkezdeni a légi ellenőrzést. Az eszköz 16 megapixeles fényképeket és 4K-s videót rögzít, melyek elemzésével az esetleges elváltozások könnyen beazonosíthatóvá válnak, lehetővé téve az üzemeltetők számára a gyors beavatkozást. A DJI M600 sorozatú nagy teherbírású drón, a DJI Ronin-MX stabilizátorral együtt olyan megoldás, amely képes az ellenőrzésekhez szükséges nagy méretű kamerák hordozására is.

A DJI D-RTK GNSS rendszerével centiméteres lebegési pontosság is elérhető, melyhez két további műholdas és IMU rendszer is hozzákapcsolható, így összesen hat réteg redundanciát biztosít annak érdekében, hogy repülésre mindenkor abszolút megbízhatósággal kerüljön sor. A DJI SDK-jának támogatása lehetővé teszi, hogy testre szabható és egyszerűsíthető legyen az ellenőrzés, legyen szó akár a szabványos repülési mintákról, akár teljesen autonóm repülésről. Egy bázisállomásról akár öt légi jármű is vezérelhető, ezáltal különböző vonalszakaszok egyidejűleg ellenőrizhetők.

dron-tavvezetek-felugyelet

ATOMERŐMŰVEK BIZTONSÁGA

the-power-plant-durnrohr-2868841_1920

Az atomenergia korunk az egyik leghatékonyabb energiaforrása. Ugyanakkor a nukleáris létesítményeket szigorú üzemeltetési szabványok szerint kell működtetni a maximális biztonság érdekében.

A nukleáris anyagok komoly biztonsági kockázatot is jelentenek az ellenőrző személyzet számára, megerősítve a távoli megoldások alkalmazásának létjogosultságát. A drónokkal végzett vizsgálatok gyorsabb és hatékonyabb ellenőrzést tesznek lehetővé. A DJI Zenmuse XT hőérzékelővel ellátott DJI Inspire drónnal egy integrált, azonnal lefutású termográfiás vizsgálat végezhető, amely érzékeli a szivárgásokat vagy a strukturális feszültségeket, amelyek szabad szemmel nem láthatók. Az Inspire a DJI nagy felbontású Micro Four Thirds Zenmuse X5 kamerájával a különböző célú ellenőrzések is sikeresen végezhetők el.

AJÁNLOTT MEGOLDÁSAINK

DJI MATRICE 200 series
SPECIÁLIS MŰVELETEKHEZ

Multifunkcionális  légijármű, rugalmas és sokoldalú platform, hosszabb repülési idővel. Kompakt szállítókoffer a könnyű szállításhoz.

Az esőálló drón felfüggesztési pontjaira egyszerre akár két kamera is rögzíthető. 2 fő Pilóta + Operátor konfiguráció opció második távirányítóval.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

M210 drón – Zenmuse XT2 Hőkamera – Zenmuse Z3030x Optikai Zoom

M210
DJI MATRICE 600 Pro
KIMAGASLÓ TEHERBÍRÁS

A drón kompatibilis összes Zenmuse kamerával,  integrált szoftver és hardware miatt ideális professzionális légifotózáshoz és ipari alkalmazáshoz.

A3 Pro vezérlő rendszer, a Lightbridge 2 HD átviteli rendszer és intelligens akkumulátor kezelő rendszer

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

DJI Matrice 600 + feladat szerint kiválasztott Zenmuse kamera, vagy RONIN MX

dji-matrice-600-pro

ÍRJON NEKÜNK!

Bővebb információra lenne szüksége? Ajánlatot kérne? Írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot és segítenek megtalálni a feladathoz legoptimálisabb megoldást:

Név

E-mail cím

Tárgy

Üzenet