KUTATÁS ÉS MENTÉS

A mentőcsapatok gyakran kihívásokkal teli domborzatú, veszélyes terepen dolgoznak. A DJI drónok olyan félig automatizált repülőeszközök, amelyek gyorsan felderítik a nagyobb területeket ezáltal pontos információkkal ellátva a mentésben részt vevők munkáját.

dron-arviz
ÁRVÍZVÉDELEM, VIZIMENTÉS

Drón alkalmazásával az árvízzel elöntött, veszélyeztetett terület a levegőből felderíthető. Tavak, folyók nagyobb vízfelületei még rosszabb látási viszonyok között is hatékonyan átvizsgálhatók. A hőkamera segítségével a mentőegységek pontosan meghatározhatják a keresett személy, vagy hajó pozícióját.

HEGYIMENTÉS

A drón a terület felett átrepülve segíthet az eltévedt kirándulók gyors megtalálásában. A nagy teljesítményű termikus és zoom kamerák lehetővé teszik a mentőcsapatok számára, hogy hőkamerával beazonosítsák a bajba jutott személyek pontos helyzetét és így gyorsabban juttathatják el a segítséget.

MENTÉS IRÁNYÍTÁS

A drónok által közvetített élőképek elemzésével a mentést irányító parancsnokok átfogó képet kapnak a pillanatnyi helyzetről és ennek alapján hozhatják meg döntéseiket. Ezek az információk a földi csapatok tevékenységét egyaránt támogatják.

RENDVÉDELMI FELADTOK

A polgárok védelmét és a törvények betartását támogatására a DJI dróntechnológia távoli képalkotó eszközöket tervezett a rendvédelmi szervezetek részére, hogy gyorsabban és hatékonyabban felmérhessék a  kialakuló helyzetet, megfelelően reagálhassanak, ugyanakkor megvédik az állományt egyes kockázatoktól.

BALESETI HELYSZÍNELÉS

A DJI drónok képesek gyorsan felderíteni a baleset helyszínét megőrizve a felvételeket a további elemzés céljából. A háromdimenziós térképek vagy LiDAR pontfelhők használatával a hatóságok részletes képet kaphatnak az eseményről, és vizuális bizonyítékokat adhatnak a bíróságoknak.

BŰNMEGELŐZÉS

Drónokkal végzett távoli felderítés információkat nyújthat veszélyes területről, hogy a döntéshozók megfelelő információkat kapjanak a helyzetről. Műveletek során a hőérzékelő használatával a rendvédelmi erők üvegen és más akadályokon átlátva gyűjthetnek információkat anélkül, hogy a beavatkozást végzők biztonságát kockáztatnák.

LÉGTÉR FELÜGYELET, DRÓNOK BEAZONOSÍTÁSA

A DJI AEROSCOPE drónfelderítő rendszer egyértelműen beazonosítja, monitorozza a légtérben megjelenő drónokat és szükség esetén riasztást ad, amennyiben az eszköz a feldolgozott adatok alapján veszélyt jelenthet. Elérhető fix telepítésű (pl. repülőtérre telepíthető) illetve hordozható (pl. rendezvény légterének időszakos biztosítása).

dron-repulesbiztonsag

TŰZOLTÁSI MŰVELETEK

A tűzoltási műveletek során – az életek megmentése és a tűz elterjedésének megakadályozása érdekében – a dróntechnológia olyan gyors képalkotó eszközöket tud biztosítani, amelyek kritikus helyzetekben információkat szolgáltatnak a tűz megfékezéséhez, miközben a tűzoltók biztonságát biztosítják.

drone-mentes-iranyitas
ÉPÜLETTÜZEK OLTÁSA

DJI drónok valós idejű 360 °-os rátekintést nyújtanak a tűzoltócsapatnak az égő épületre. Hőképeket használva a tűz terjedésének megfigyelésében, a sűrű füstön keresztül a túlélők felkutatásában, valamint a parancsnokok hatékonyabb döntéshozatalának segítésében egyaránt használhatók.

ERDŐTŰZ

Drónok anélkül segíthetnek a tűzfészkek megállapításában, a tűz terjedési irányának meghatározásában, hogy a tűzoltók veszélybe kerülnének. A termikus és a nagyfelbontású felvételek elemzésével a parancsnokok figyelemmel kísérhetik beavatkozási pontokat és követhetik, illetve irányíthatják az oltásban részt vevő csapatokat.

TŰZMEGELŐZÉS

A drónok akár 24 órás felügyeletet láthatnak el tűz-és robbanásveszélyes üzemegységek fölött járőrözve. A hőkamera által közvetített élőképek elemzésével gyorsan felismerhetők az esetlegesen kialakuló vészhelyzetek jelei, ezáltal megelőzhetők a nagyobb katasztrófák.

KATASZTRÓFAVÉDELEM

Amikor katasztrófák, természeti csapások történnek, az élet és vagyonmentést végző csapatok munkáját többféle módon támogathatja a dróntechnológia. A  gyors adatgyűjtésben, a túlélők hatékony felkutatásában, a nehezen megközelíthető területek feltérképezésében, a károk megállapításában valamint a műveletek koordinálásában egyaránt alkalmazhatók.

KATASZTRÓFA ELHÁRÍTÁS

A DJI drón megoldások azonnali légi áttekintést nyújtanak a  személyek felkutatásában, a további káresemények megelőzésében. A drón élő közvetítésével a parancsnokok hatékonyan irányíthatják a földi csapatokat, és kommunikálhatják a helyzetet a helyszíntől távolabb elhelyezett operatív törzsnek és társszolgálatoknak.

KATASZTRÓFA MEGELŐZÉS

A drónok segítségével előzetesen feltérképezhetők a veszélyes területek adottságai, ezáltal a mentőcsapatok felkészítésében az esetleges katasztrófaelhárítási műveletek előzetes megtervezésében és begyakorlásában. A kritikus helyszínek 3D-s modelljeinek létrehozásával a csapatok szimulálhatják a katasztrófákat és előkészíthetik a vészhelyzet kezelési akcióterveket.

 KÁRFELMÉRÉS ÉS HELYREÁLLÍTÁS

A drónokkal összegyűjthetők a károsodott területek és eszközök vizuális adatai, ezáltal meggyorsítható a károk felmérésére és pontosabban tervezhetővé válik a helyreállítás. Automatikus feltérképezés segítségével a biztosítótársaságok is könnyebben végezhetik a kárfelmérést és kárbecslést.

dron-katasztrofavedelem

AJÁNLOTT MEGOLDÁSAINK

DJI MATRICE 200 series
SPECIÁLIS MŰVELETEKHEZ

Multifunkcionális  légijármű, amely felügyeli a műveleteket és beazonosítja a veszélyforrásokat, annak érdekében, hogy segítse parancsnokokat a hatékony művelet irányításban.

Az esőálló drón felfüggesztési pontjaira egyszerre akár két kamera is rögzíthető.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

M210 drón – Zenmuse XT2 Hőkamera – Zenmuse Z3030x Optikai Zoom

M210
DJI PHANTOM 4 series
GYORS REAGÁLÁSHOZ

Mentőcsapatoknál rendszeresíthető eszköz az események előtti és utáni területek gyors feltérképezésére, valamint helyzetfelismeréshez és a beavatkozások támogatásához.

Kompakt kialakítású ugyanakkor nagy felbontású objektívvel szerelt drón. Gyors üzembe helyezés, egyszerű kezelés.

AJÁNLOTT KONFIGURÁCIÓ

DJI Phantom 4 Pro drón – GS PRo repülés tervező szoftver

p4po

ÍRJON NEKÜNK!

Bővebb információra lenne szüksége? Ajánlatot kérne? Írjon nekünk, kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot és segítenek megtalálni a feladathoz legoptimálisabb megoldást:

Név

E-mail cím

Tárgy

Üzenet